Senior Mechanical Engineer

Omschrijving

Word jij gemotiveerd om mee te werken aan innovatieve en duurzame oplossingen in een multidisciplinair projectteam, ben jij ervaren in het ontwerpen van mechanische installaties en wil je werken bij één van de mooiste bedrijven in de Nederlandse Maakindustrie? Dan komen wij graag met je in contact.

Vereisten

Wat ga je bereiken?

Je ontwerpt mechanische installaties, van concept tot eindontwerp met behulp van 3D CAD software volgens specificaties en werkinstructies. Met oog voor de kwaliteit, maakbaarheid en veiligheid zorg jij dat het foutloze ontwerp binnen het budget en gestelde tijd wordt opgeleverd. Uiteraard voldoet het ontwerp aan de geldende wet- en regelgeving. Je voert diverse berekeningen en analyses uit ter verificatie en validatie van het ontwerp en bewaakt de geldende processen, waaronder het bijhouden van een technisch constructie dossier (TCD).

Je signaleert verbeteringen in de processen en producten en maakt hiervoor verbetervoorstellen. Tijdens dit proces overleg je met de betrokken partijen over de stand van zaken en om eventuele aanpassingen door te voeren. Daarnaast beantwoord, adviseer je over en begeleid je bij technische en complexe vraagstukken.

De marktontwikkelingen en technologieën houd je nauwlettend in de gaten en weet die toe te passen in nieuwe oplossingen en producten zodat wij net dat stapje extra kunnen zetten.

Wat neem je mee?
Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Mechanical Engineer in de machinebouw en bent toe aan een volgende stap in jouw carrière. Je zit vol energie, je bent analytisch, oplossings- en kwaliteitsgericht en kostenbewust. Je bent bekend met wet- en regelgeving, waaronder de Machinerichtlijn en CE markering. De software van 3D CAD (Solid Works), FLOW en FEM zijn jou niet onbekend. Communiceren in het Nederlands en Engels is voor jou vanzelfsprekend. Jouw profiel is compleet als je affiniteit hebt met Thermal Processing.

Wie zijn wij?
De Glaesum Group is een succesvol en groeiend familiebedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Onze eigen productie-, engineering- en ontwikkelingsafdeling beschikt over kennis op het gebied van metaaltechniek, warmtetechniek, industriële ovenbouw en procesengineering. Samen met 50 collega’s kun jij meewerken aan ons succes en werken aan je eigen toekomst en doorgroeimogelijkheden.

Je komt te werken bij Electron Thermal Processing Equipment B.V. dat onderdeel is van de Glaesum Group. Electron ontwerpt, produceert en levert industriële ovens en procesinstallaties, procestechnologie en services aan OEM’s en MRO’s van vliegtuigmotoren en gasturbines voor flexibele energieopwekking.

Ons aanbod

Wij bieden jou een zelfstandige baan met ruimte voor eigen inbreng met een marktconform salaris. Daarnaast hebben wij een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en ruime ontwikkelingsmogelijkheden om een carrière op te bouwen. En niet te vergeten onze personeelsbijeenkomsten zijn altijd een feestje!

Interesse?
Wij ontvangen graag jouw cv en korte motivatie op careers@glaesum.nl. Als je nog vragen hebt, kun je bellen met Mariëtte van Dipten van Personeelszaken via telefoonnummer 033-2460888 of stuur een Whatsappbericht naar 06-39439725.
Kijk ook op onze website voor meer informatie en voor onze andere vacatures.


P.S. Bureaus, als we jullie nodig hebben, weten we jullie te vinden!