Field Service Engineer Machinebouw

Job description

Field Service Engineer Machinebouw

Ben jij op zoek naar een zeer gevarieerde internationale servicefunctie in de machinebouw? Wil jij zelfstandig werken en vind je het leuk om naar onze klanten op locatie te gaan – zowel in Europa als daar buiten?


Wat ga jij doen?

Allereerst ben je verantwoordelijk voor het (mede) assembleren en samenstellen van een op maat gemaakte machine in Nijkerk. In overleg met onze productie- en engineeringsafdeling voer jij continu verbeteringen en aanpassingen door die in lijn zijn met de specifieke wensen van klant. Daarnaast breng je advies uit inzake het opstellen van onderhoudsvoorschriften.


Zodra de machine gereed is, ga jij op pad naar de klant - in binnen- en buitenland! Jij bent hier verantwoordelijk voor:

 • Het inbedrijfstellen van de machine bij de klant op locatie;
 • het uitoefenen van service en onderhoud van de machine;
 • het signaleren en oplossen van problemen/storingen op locatie;
 • het onderhouden van direct contact met de klant.


Requirements

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 technische opleiding of HBO opleiding Werktuigbouwkunde;
 • Je hebt werkervaring in de machinebouw;
 • je bent in staat om gecompliceerde technische tekeningen te lezen;
 • Je hebt kennis van PLC en Scada software als gebruiker en kunt ermee overweg;
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
 • je bent technisch onderlegd, zelfstandig en je kunt probleemoplossend denken;
 • je bent flexibel en bereid om frequent (50%) in het buitenland te werken/verblijven (max. 6 weken aaneengesloten);
 • je bent woonachtig in de omgeving van Nijkerk.


Wie zijn wij?

Electron Group is gevestigd in Nijkerk en is een succesvol en groeiend familiebedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Onze eigen productie-, engineering- en ontwikkelingsafdeling beschikt over kennis op het gebied van metaaltechniek, warmtetechniek, industriële ovenbouw en procesengineering. Samen met 35 collega’s kun jij meewerken aan ons succes en werken aan je eigen toekomst en doorgroeimogelijkheden.


Jij komt te werken bij Electron Technologies dat onderdeel is van de Electron Group. Electron ontwerpt, produceert en levert industriële ovens en procesinstallaties, procestechnologie en services aan OEM’s en MRO’s van vliegtuigmotoren en gasturbines voor flexibele energieopwekking.


Het aanbod

Je komt te werken in een projectteam met 14 collega’s. Onze organisatie is volop in ontwikkeling, dus dat biedt mooie carrièreperspectieven. Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen, een goede pensioenregeling en een opleidingsbudget per jaar.


Interesse?
Wij ontvangen graag jouw cv en korte motivatie via de sollicitatiebutton. Als je nog vragen hebt, kun je bellen met Jolanda van onze afdeling Personeelszaken via telefoonnummer 088 – 848 8028. 
Kijk ook op www.electron-etg.com voor meer informatie en voor onze andere vacatures.


P.S. Bureaus, als we jullie nodig hebben, weten we jullie te vinden!