Mechanical Engineer - Industriële Ovens & Warmtebehandeling

Job description

Senior Mechanical Engineer – Industriële Ovens & Warmtebehandeling -

Ervaren - 38 uur - Nijkerk

Wil jij je bijdrage leveren aan de energietransitie? Kom dan projecten realiseren voor warmtebehandeling, coating- en elektrificatieprocessen bij onze klanten zoals General Electric, Siemens, Safran, Shell, Tata Steel en Philips! Wegens groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega!


Wat ga jij realiseren?
Je ontwerpt mechanische installaties, van concept tot eindontwerp met behulp van 3D CAD software volgens specificaties en werkinstructies. Met oog voor de kwaliteit, maakbaarheid en veiligheid zorg jij dat het ontwerp binnen het budget en gestelde tijd wordt opgeleverd. Uiteraard voldoet het ontwerp aan de geldende wet- en regelgeving. Je voert diverse berekeningen en analyses uit ter verificatie en validatie van het ontwerp en bewaakt de geldende processen, waaronder het bijhouden van een technisch constructie dossier (TCD).


Je signaleert verbeteringen in de processen en producten en maakt hiervoor verbetervoorstellen. Tijdens het proces overleg je met de betrokken partijen over de stand van zaken om eventuele aanpassingen door te voeren. Daarnaast adviseer je en begeleid je bij technische en complexe vraagstukken en zorg je ervoor dat wij net dat stapje extra kunnen zetten waardoor de klanten tevreden blijven.

Requirements

Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Mechanical Engineer in de machinebouw en bent toe aan een volgende stap in jouw carrière;
  • Je bent bekend met wet- en regelgeving, waaronder de Machinerichtlijn en CE markering;
  • De software van 3D CAD (Solid Works), FLOW en FEM zijn jou niet onbekend;
  • Communiceren in het Nederlands en Engels is voor jou vanzelfsprekend;
  • Jouw profiel is compleet als je affiniteit hebt met Thermal Processing.

Wie zijn wij?
De Glaesum Group is gevestigd in Nijkerk en is een succesvol en groeiend familiebedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Onze eigen productie-, engineering- en ontwikkelingsafdeling beschikt over kennis op het gebied van metaaltechniek, warmtetechniek, industriële ovenbouw en procesengineering. Samen met 50 collega’s kun jij meewerken aan ons succes en werken aan je eigen toekomst en doorgroeimogelijkheden.

Je gaat werken bij Electron dat onderdeel is van de Glaesum Group. Electron ontwerpt, produceert en levert industriële ovens en procesinstallaties, procestechnologie en services aan OEM’s en MRO’s van vliegtuigmotoren en gasturbines voor flexibele energieopwekking.


Ons aanbod

Je komt te werken in een projectteam met 14 collega’s. Onze organisatie is volop in ontwikkeling, dus dat biedt mooie carrièreperspectieven. Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen, een goede pensioenregeling en een opleidingsbudget per jaar. En niet te vergeten onze personeelsbijeenkomsten zijn altijd een feestje!

Interesse?
Wij zien jouw CV en motivatie graag tegemoet. Als je nog vragen hebt, kun je bellen met Annaliza van Kuilenburg van Personeelszaken via telefoonnummer 033-2460888.
Kijk ook op www.glaesum.nl voor meer informatie en voor onze andere vacatures.


P.S. Bureaus, als we jullie nodig hebben, weten we jullie te vinden!