Senior Project Engineer

Job description

Wil jij aan de slag als senior project engineer? Wil jij werken in de maakindustrie? Wil jij werken bij een innovatief bedrijf met een eigen productie-, engineering- en ontwikkelingsafdeling?

 

Als Senior Project Engineer vertaal je de wensen van klanten in technische oplossingen zodat het project gerealiseerd kan worden binnen de gestelde tijd, budget en conform de gewenste kwaliteit. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Engineering en je rapporteert aan de Manager Operations. 

 

Een leuke brede functie die planning, voorbereiding en aansturing van technische projecten omvat. Het zorgdragen voor de engineering van jouw project van inkoop tot aan de productie, dat is wat jij gaat doen! Een geweldig mooie uitdaging!

 

Jouw werkzaamheden

 • Je onderhoudt contact met de klant t.a.v. de engineeringsvraagstukken;
 • Je vraagt informatie op bij de leveranciers;
 • Je voert 3D conceptontwerpen en 3D productieontwerpen uit;
 • Je maakt (of laat maken) 2D werktekeningen + BOM;
 • Je deelt projectrelevante informatie in het projectteam;
 • Je bewaakt afwijkingen t.o.v. specificatie (i.v.m. evt. wijzigingen die resulteren in meerwerk) en koppelt deze terug aan het projectteam;
 • Je verbetert engineeringswerkwijzen in overleg met de afdeling;
 • Je zet de Project Engineer in en ondersteunt deze op toegewezen projecten;
 • Je biedt technische sales ondersteuning voor toekomstige projecten;
 • Je geeft het engineeringspakket vrij en draagt dit over aan het bedrijfsbureau;
 • Je beantwoordt vragen vanuit productie, assemblage, commissioning en bedrijfsbureau.

Requirements

Waar ligt jouw kracht? Wij zoeken een techneut die senioriteit meebrengt, minimaal 5 jaar ervaring heeft als engineer in de machine- of apparatenbouw en graag afwisselende werkzaamheden uitvoert. Je hebt een technische opleiding afgerond op HBO niveau, bij voorkeur in de richting van werktuigbouwkunde, installatietechniek, procestechniek, mechatronica, industriële automatisering of soortgelijk. Beschik je niet over een afgeronde HBO maar wel een MBO opleiding aangevuld met minimaal 10 jaar relevante ervaring? Schroom dan niet, we kijken graag naar de mogelijkheden die we voor je hebben. 

 

Je hebt affiniteit met meet- en regeltechniek en CE- en NEN-normeringen zijn jou niet onbekend.  Jouw inzicht op het inbedrijfstellen van installaties wereldwijd is wenselijk, maar geen must. Je hebt in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk een uitstekende communicatie.

 

Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is groot aangezien je de leiding hebt over een compleet project. Daarnaast zijn een analytisch denkvermogen, financieel inzicht, en overtuigingskracht ook erg belangrijk. Tot slot kan je communicatief goed uit de voeten, je werkt goed in teamverband en gaat voor het beste resultaat!

 

Wie zijn wij?
De Glaesum Group, gevestigd in Nijkerk, is een succesvol en groeiend familiebedrijf in de Nederlandse Maakindustrie. Onze eigen productie-, engineering- en ontwikkelingsafdeling beschikt over kennis op het gebied van metaaltechniek, warmtetechniek, industriële ovenbouw en procesengineering. Samen met 35 collega’s kun jij meewerken aan ons succes en werken aan je eigen toekomst en doorgroeimogelijkheden.

 

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende, fulltime functie met veel eigen verantwoordelijkheid in een dynamisch bedrijf en High Tech werkomgeving met mooie en uitdagende internationale projecten. Technische projecten die jou op het lijf geschreven zijn, waarin jij jezelf kunt ontwikkelen en waarbij jij het verschil kunt maken. Het pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden sluit aan bij jouw verantwoordelijkheden.

 

Interesse?
Stuur dan je CV voorzien van motivatie. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken, Anneke Oenema, op telefoonnummer 0297-820992. Kijk ook eens op onze website www.glaesum.nl.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld